Cele mai delicioase clătite au fost preparate la Mioveni

Asociația Mioveni-Landerneau,  Asociația Împreună pentru Mioveni 2017 și Asociația profesorilor de limba franceză Argeș au organizat sâmbătă, 3 februarie 2018, a treia ediţie a Festivalului de Clătite.

Obiectivul festivalului a avut o dublă dimensiune: distractivă și caritabilă.

Participantele la festival au aflat informații noi despre cultura franceză și despre obiceiurile și tradițiile culinare ale poporului francez

Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură Racoviţa din Mioveni, iar clătitele preparate au fost oferite bolnavilor și personalului medical de la Complexul de Servicii pentru Persoane în Vârstă „Sfânta Maria” din Colibași.

Clătitele sunt o specialitate bretonă, o regiune din nord-vestul Franței, care a devenit cunoscută și apreciată rapid în toată lumea.

În fiecare an pe data de 2 februarie francezii sărbătoresc „La Chandeleur” – Sărbătoarea Lumânărilor. Este vorba de o sărbătoare religioasă foarte populară, pentru că în această zi se prepară şi se mănâncă, în familie sau cu prietenii, clătite.

Autor: admin

Vivamus vel sem at sapien interdum pretium. Sed porttitor, odio in blandit ornare, arcu risus pulvinar ante, a gravida augue justo sagittis ante. Sed mattis consectetur metus quis rutrum. Phasellus ultrices nisi a orci dignissim nec rutrum turpis semper.