Festival de clătite în Mioveni

În fiecare an, pe data de 2 februarie francezii sărbătoresc „La Chandeleur” – Sărbătoarea Lumânărilor. Este o sărbătoare religioasă foarte populară, pentru că în această zi se prepară şi se mănâncă, în familie sau cu prietenii, clătite.

Pentru a sărbători acest eveniment, Asociația Mioveni – Landerneau, Centrul Cultural Mioveni și Asociația Profesorilor de Limba Franceză Argeș vor organiza sâmbătă, 3 februarie 2018, a treia ediţie a Festivalului de Clătite.

Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură Racoviţa din Mioveni, începând de la ora 10.00.

La final, clătitele gătite de competitori le vor fi oferite bolnavilor și personalului medical de la Complexul de Servicii pentru Persoane în Vârstă „Sfânta Maria Colibași”.

Clătitele sunt o specialitate bretonă, o regiune din nord-vestul Franței, care a devenit cunoscută și apreciată rapid în toată lumea. Pot fi atât dulci (crêpes), cât și sărate (galette), iar umpluturile variază de la cele mai simple (zahăr, dulceață, miere și ciocolată) până la combinații spectaculoase.

Autor: admin

Vivamus vel sem at sapien interdum pretium. Sed porttitor, odio in blandit ornare, arcu risus pulvinar ante, a gravida augue justo sagittis ante. Sed mattis consectetur metus quis rutrum. Phasellus ultrices nisi a orci dignissim nec rutrum turpis semper.